Utrecht Gezonde Stad

De Gemeente Utrecht streeft naar een gezondere leefomgeving. Hoe ze dat willen bewerkstelligen heb ik in samenwerking met Studio Wim in een illustratieve animatie verpakt.

GU-2GU-2

Een schone en toegankelijke infrastructuur 

Al jaren staat Utrecht Centraal op de kop door bouwprojecten. Maar dat heeft niet alleen invloed op de skyline. Wat hebben deze veranderingen bij de burgers teweeggebracht? 

Het verbod van autos en nieuwe fietspaden en -bruggen zorgen voor een schonere en toegankelijkere infrastructuur. In de animatie wordt laten zien dat alles gemakkelijk in verbinding staat met "groene" loop- of fietspaden.

GU-3GU-3

Samen in beweging

Maar het is niet alleen de Gemeente Utrecht die hier een rol bij speelt. De animatie laat zien bij welke initiatieven de burger mee werkt aan een schonere stad. Zoals afval scheiden, moestuinen en gezamenlijke afspraken maken.

Daarnaast speelt sport en beweging nog steeds ook een grote rol. De fietspaden en kanalen om op te roeien lopen sierlijk door de gehele stad heen. Deze initiatieven worden in harmonie gevisualiseerd met iconische stadsdelen en Utrechtse kleuren.